حجت الاسلام شاهسونی در نشست ستاد راهبری حفظ قرآن کریم :

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بیت الاحزان، سی‌وپنجمین نشست ستاد راهبری حفظ قرآن کریم صبح روز سه‌شنبه بیست‌ونهم اردیبهشت‌ماه با حضور اعضای ستاد و نمایندگان دستگاه‌های مختلف در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

محمدمهدی بحرالعلوم، دبیر ستاد راهبری حفظ قرآن کریم، در ابتدای این جلسه با گرامیداشت یاد و خاطره رهبر شهید انقلاب اسلامی گفت: این نخستین جلسه ستاد پس از شهادت رهبر عزیز کشورمان است؛ شخصیتی که از پشتیبانان جدی نهضت تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن بود و امیدواریم با عنایت الهی و برکات این شهید بزرگوار، مسیر توسعه حفظ قرآن کریم با قوت بیشتری ادامه یابد.

وی با اشاره به دستور جلسه، از برخی اعضا خواست تا گزارشی کوتاه از اقدامات انجام‌شده در سال ۱۴۰۴ ارائه دهند.

حجت‌الاسلام علیرضا شاهسونی، مدیرعامل مؤسسه بیت‌الاحزان در این نشست با قدردانی از برگزارکنندگان آزمون تخصصی حفظ قرآن گفت: اصل برگزاری آزمون در شرایطی که بسیاری از فعالیت‌ها و آزمون‌ها تعطیل شده بود، اقدامی ارزشمند و قابل تقدیر است، اما نوع طراحی سؤالات موجب گلایه گسترده حافظان قرآن شده است.

وی افزود: در روز‌های پس از آزمون، تعداد زیادی از حافظان و شرکت‌کنندگان با ارسال پیام‌هایی از دشواری بیش از حد سؤالات و تغییر ناگهانی ساختار آزمون انتقاد کردند. به‌ویژه با توجه به اینکه بیش از ۳۰ درصد شرکت‌کنندگان را نوجوانان تشکیل می‌دادند، این مسئله موجب سرخوردگی و ناامیدی بخشی از آنان شده است.

شاهسونی خواستار بازنگری در شیوه طراحی سؤالات آزمون تخصصی حفظ قرآن شد و اظهار کرد: شورای ارزیابی حافظان قرآن کریم باید با بررسی دقیق نتایج و بازخوردها، در صورت لزوم نسبت به اصلاح روند آزمون و نحوه طرح سؤالات اقدام کند.

مدیرعامل مؤسسه بیت‌الاحزان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت دشوار مؤسسات مردمی حفظ قرآن گفت: مؤسسات قرآنی به‌ویژه مراکز شبانه‌روزی، در سخت‌ترین شرایط اقتصادی به فعالیت خود ادامه می‌دهند. در این مراکز، مربیان و کارکنان تمام زندگی خود را وقف آموزش و حفظ قرآن کرده‌اند و بسیاری از آنان ماه‌هاست حقوق دریافت نکرده‌اند.

وی افزود: با وجود آنکه صد‌ها میلیارد تومان اعتبار برای توسعه حفظ قرآن در نظر گرفته شده، سهم مؤسسات مردمی بسیار محدود است. برای نمونه، مؤسسه بیت‌الاحزان با بیش از ۲۰۰ شعبه و ۱۵ مرکز شبانه‌روزی، تنها حدود ۷۰۰ تا ۷۵۰ میلیون تومان حمایت مالی دریافت کرده است؛ رقمی که در مقایسه با گستره فعالیت‌ها بسیار ناچیز است.

شاهسونی با انتقاد از هزینه‌کرد بخشی از اعتبارات حفظ قرآن در سایر بخش‌ها تصریح کرد: انتظار داریم اعتبارات اختصاص‌یافته به حوزه حفظ قرآن دقیقاً در همین حوزه هزینه شود و به صورت مستقیم به دست حافظان و مؤسسات فعال برسد.

وی پیشنهاد کرد صندوقی مستقل زیر نظر شورای توسعه فرهنگ قرآنی ایجاد شود تا اعتبارات حوزه حفظ قرآن بدون واسطه و به‌طور مستقیم به ذی‌نفعان نهایی، یعنی مؤسسات و فعالان مردمی، اختصاص یابد.

در ادامه جلسه، کریم دولتی، عضو شورای ارزیابی حافظان قرآن کریم، با اشاره به انتقاد‌های مطرح‌شده درباره آزمون تخصصی حفظ قرآن گفت: در صورت آنکه نتایج آزمون نسبت به سال‌های گذشته کاهش معناداری داشته باشد، شورای ارزیابی همانند دوره‌های قبل درباره نحوه اعمال نمرات و اتخاذ تصمیمات جبرانی بررسی لازم را انجام خواهد داد.

وی افزود: تغییر در نحوه تفکیک سؤالات حفظ و مفاهیم نیز براساس درخواست‌های قبلی برخی اساتید صورت گرفته و در صورت عدم رضایت اکثریت شرکت‌کنندگان، امکان بازگشت به شیوه گذشته وجود دارد.

در این نشست همچنین حجت الاسلام علی تقی‌زاده، رئیس سازمان دارالقرآن، جاسم حسین‌زاده، نماینده وزارت آموزش‌وپرورش، محمدی، نماینده سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی، سیدمحمود چاوشی، مسئول طرح تشویق مربیان حفظ قرآن کریم، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا نجفی، حافظ قرآن و مدیر مؤسسه همیار قرآن کریم قم، حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب‌سلیمانی، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس مرکز عالی قرآن و عترت این وزارتخانه، حجت‌الاسلام علی مقنی نصرآبادی، مسئول کارگروه محتوایی و آموزش ستاد راهبری حفظ قرآن کریم، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی و حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی، رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی که از حاضران در این نشست بودند، هر کدام به بیان دیدگاه ها و نقطه نظرات خود پیرامون مسائل قرآنی کشور پرداختند.

0 نظر
جدیدترین
قدیمی‌ترین
بازخوردهای انلاین
مشاهده تمامی نظرات