حجت الاسلام ساکی نوری زاده قائم مقام معاون امور بین الملل مؤسسه بیت الاحزان حضرت زهرا (س) در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی بیت الاحزان، به ارزیابی کیفیت استقبال از برنامه های قرآنی در کشور امارات متحده عربی پرداخت.
وی که به تازگی بازدیدی از کشور امارات متحده عربی داشته است با اشاره به پشتیبانی گسترده حکومت امارات از مباحث قرآنی در این کشور اظهار کرد: مراکز دولتی متعددی در کشور امارات متولی امور قرآنی هستند که با وجود این پشتیبانی و تخصیص مکان هایی مجهز و بسیار وسیع و امکانات فراوان متاسفانه آنگونه که انتظار میرود ، استقبال چشم گیری از سوی جوانان و نوجوانان صورت نمیگیرد و این مراکز معمولاً با حداقل ظرفیت در حال فعالیت هستند.
قائم مقام معاون امور بین الملل بیت الاحزان ادامه داد: البته باید توجه داشت که مسئله عدم استقبال برای تمام مراکز قرآنی نیست چرا که مراکزی مثل دانشکده قرآنی القاسمیه شارجه فعالیتهای بسیار چشم گیری با استقبال دانشجویان قرآنی این مرکز در شارجه داشته است ولی غالب مراکز قرآنی شور و طراوت و استقبال لازم را ندارند.
حجت الاسلام ساکی در خصوص چرایی عدم استقبال چشمگیر از مراکز قرآنی، با وجود پیشرفتهترین امکانات گفت: شاید دلیل این کاستی را بتوان در سه عامل جست و جو کرد که عامل اول غلبه خرده فرهنگ های بسیار زیاد به دلیل مهاجر پذیر بودن این کشور است، به طوری که بیش از هشتاد درصد جمعیت کشور امارات را مهاجرین تشکیل میدهند. این کثرت مهاجرین که غالباً با هدف اقتصادی در امارات هستند، در کنار کمبود نهادهای فرهنگسازی که بتواند مسبب غلبه فرهنگ اصیل اسلامی که فرهنگ بومی منطقه است و به تبع آن فرهنگ حفظ و قرائت قرآن شود، شاید یکی از بزرگترین عوامل عدم استقبال از فعالیتهای قرآنی باشد.
وی عامل دوم را کمبود برنامههای جذاب و طرحهای مقطعی و دورههای هدفمند قرآنی برای نوجوانان مستعد ارزیابی کرد و گفت: البته بهترین بستر برای انجام چنین پروژههایی در سطح کلان ، نظام آموزش و پرورش این کشور میباشد تا بتوان زمینه را برای ایجاد نسل قرآنی کشور امارات در سالهای آتی فراهم آورد و از این خلأ قرآنی خارج شد.
قائم مقام معاون امور بین الملل بیت الاحزان، مدیریت تک محوری و عدم فعالیت مؤسسات مردم پایه و غیر حکومتی را سومین عامل عدم استقبال از فعالیتهای قرآنی در امارات دانست و گفت: به نظر من گسترش مؤسسات مردمی با نظارت و پشتیبانی حکومتی، میتواند بزرگترین عامل فرهنگساز قرآنی در امارات متحده عربی باشد.
حجت الاسلام ساکی با اشاره به سفر چندی پیش خود به کشور امارات گفت: در این سفر توفیق دیدار آیت الله پیشنمازی نماینده ولی فقیه در دبی را داشتیم. ایشان در این دیدار که بعد از بازدید از مسجد امام حسین(ع) انجام گرفت به تشریح فعالیتهای بسیار ارزنده و سازندهای که در این چند ساله انجام شده پرداختند و توجه ویژه به امورات قرآنی در قالب کلاسهای حفظ و قرائت قرآن با حضور اساتید برجسته این فن را یکی از بهترین فعالیتها عنوان کردند اما با اشاره به اینکه امکان فعالیت برای ما بهصورت محدود و تحت نظارت انجام میشود فرمودند که برنامهها و فعالیتهای گستردهتری خصوصاً در ماه مبارک رمضان مد نظر داشتیم که با رعایت وضعیت میزبانی به صورت محدودتر انجام گرفته است.
قائم مقام معاون امور بین الملل بیت الاحزان در خصوص شیوه فعالیتهای مؤسسه بیت الاحزان حضرت زهرا سلام الله علیها در کشورهای اسلامی گفت: الحمدلله در یک سال اخیر با تعریف سه کلان پروژه ، فعالیتهای بینالمللی مؤسسه را هدفمند کردهایم و در کنار برگزاری دورههای قرآنی در کشورهای اسلامی، با بهروزترین شیوههای آموزشی (مبتنی بر تمرکز حواس و تقویت حافظه) در حال تأسیس مرکز تخصصی حفظ مخصوص نخبگان کشورهای اسلامی در تهران هستیم.
وی یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین فعالیتهای فرهنگی_تبلیغی شیعیان در کشورهای اسلامی را همین فعالیتهای قرآنی، خصوصاً حفظ کلام الله مجید دانست و در توضیح چرایی این نکته گفت: از آنجا که نگاه اکثر کشورهای اسلامی به شیعیان در عرصه قرآنی یک نگاه حداقلی است، ما با ارائه دستاوردها و بیان سبک آموزشی کاربردی خود در زمینه حفظ و ترجمه و مفاهیم قرآن و گسترش این مدل کار توسط شیعیان در کشورهای هدف، بهترین زمینه را برای تأثیرگذاری و جذب ایجاد میکنیم.
ماشاءالله شیخ میثم