حجتالاسلام والمسلمین علیرضا شاهسونی، مدیر مؤسسه قرآنی بیتالاحزان حضرت زهرا(س) در گفتوگو با پایگاه اطلاع رسانی مؤسسه قرآنی فرهنگی بیت الاحزان حضرت زهرا (سلام الله علیها)، با اشاره به برپایی نشست سالانه «سفیران قرآنی» این مؤسسه، اظهار کرد: این نشست بهمنظور تقدیر و تجلیل از زحمات یکساله معلمانی که به روستاها، شهرها و استانهای دیگر اعزام میشوند، در نخستین روزهای کاری فروردینماه هر سال در شعبه مرکزی مؤسسه بیتالاحزان حضرت زهرا(سلام الله علیها) برگزار میشود.
وی ادامه داد: این جلسه روز ۱۵ فروردینماه از ساعت ۹ صبح تا ۱۵ با حضور ۲۰ نفر از معلمان اعزامی تشکیل شد که هر کدام از معلمان به ارائه گزارش اجمالی از فعالیت یکساله خود پرداختند.
اعزام و پرورش معلمان قرآنی به سایر شهرها
شاهسونی در توضیح اعزام و پرورش معلمان قرآنی به سایر شهرها و مکانها، اظهار کرد: این اعزام که از جمله فعالیتهای مهم بیتالاحزان است بهمنظور گسترش فعالیتهای قرآن و آموزش قرآن کریم در سایر مناطق انجام میگیرد.
وی تصریح کرد: حافظ کل قرآن بیتالاحزان پس از اتمام حفظشان در دورههای تربیت مربی حضور پیدا میکنند و پس از اخذ آزمون و کسب حد نصاب لازم در زمینه مهد و پیشدبستانی، روخوانی و روانخوانی قرآن، حفظ و قرائت قرآن و یا استاد جامع مجوز تدریس پیدا میکنند.
مدیر مؤسسه قرآنی بیتالاحزان حضرت زهرا(سلام الله علیها) تأکید کرد: این معلمان پس از اعزام به مکانهای مختلف و تربیت شاگردانی به مدت یک تا دو سال و تأیید شاگردانی که خود استاد کار شده باشند، فعالیتهای تدریس را به شاگردان میسپارند و خودشان به زادگاهشان و محل زندگیشان بازمیگردند.
یکی از مهمترین فعالیتهای بیتالاحزان تربیت معلمان مهاجر
وی با تأکید بر اینکه یکی از مهمترین فعالیتهای بیتالاحزان تربیت معلمان مهاجر است، تصریح کرد: بعضاً این اعزام مربیان همراه با انقلاب قرآنی در آن شهر و روستا است و اگر از اینها حمایت لازم و صحیح انجام گیرد، تحول و انقلابی در فعالیتهای قرآنی رخ میدهد.
شاهسونی اضافه کرد: این کار و در این ابعاد تاکنون در کشور سابقه نداشته است و این طرح از سال ۱۳۸۱ با اعزام اولین معلم مهاجر از روستای قرآنآباد استهبان به یکی از شعب بیتالاحزان بهعنوان «فتحالمبین» شهرستان داراب استان فارس انجام گرفت.
وی درخصوص شیوه کار این معلمان مهاجر، بیان کرد: این معلمها شروع به تربیت حافظ و قرآن آموز میکنند و اگر شاگردان به حدی برسد که خودشان مدیریت و معلمی جلسه را برعهده گیرند به زادگاهشان باز میگردند و آن شاگردان به عنوان مربی جلسه میشوند.
مدیر مؤسسه قرآنی بیتالاحزان حضرت زهرا(س) افزود: مربیان و معلمان مهاجری هستند که تا ۱۰ نسل شاگردانی تربیت کردهاند که خود مشغول امر تدریس قرآن شدهاند.
وی بیان کرد: در حال حاضر حدود ۳۰ معلم مهاجر از شعب بیتالاحزان در استانهای تهران، یزد، خوزستان و … مشغول به تدریس هستند که در صورت نیاز از سوی این مؤسسه به مناطق مختلف اعزام میشوند.