فتنه های شیطان مشتمل بر سه قسم می باشد؛ دوستی با زنانی که سبب حرام می شوند، شمشیر شیطان هستند، شراب، دام شیطان و پول پرستی تیر شیطان می باشد.

 

خداوند متعال در آیات متعددی انسان را متوجه خطر بزرگ شیطان نموده و از او می‌خواهد تا وسوسه‌های شیطان، او را از راه بندگی و عبودیت بیرون نبرد و از چنین دشمنی که به هیچ کسی رحم نمی‌کند و قربانیانش در هر گوشه و کناری بر خاک هلاکت افتاده‌اند برحذر باشد.

می فرماید: «شیطان برای شما دشمن آشکار و عدوّ مبین است»[۱] و «او را دشمن خود قرار دهید»[۲] و «کسی که او را به جای من برگزیند چه بد جانشینی را انتخاب کرده است»[۳]، «هر کس شیطان را دوست و سرپرست خود قرار دهد، زیان بسیار آشکاری کرده است»[۴] و «جهنم وعده گاهش خواهد بود»[۵]، «شیطان می خواهد شما را به گمراهی و بیراهه بسیار پرتی بکشاند»[۶] و «شما را اهل آتش سوزان عذاب الهی قرار دهد»[۷]، «چنانکه گروه فراوانی از پیشینیان شما را به گمراهی کشاند»[۸]، «شیطان همنشین بدی است»[۹]، «او با فریب و نیرنگ آدمی را به سمت خود کشانده و بعد او را سرگردان رها می کند و به دنبال کار خود می رود.»[۱۰]

 حدود زمامداری و نفوذ شیطان

از آیات قرآن استفاده می شود که حیطه تأثیرگذاری شیطان محدود به کسانی است که وارد حزب او شوند،[۱۱] یعنی کسانی که به جای خداوند، تحت سرپرستی او و یارانش قرار گیرند[۱۲] و از او تبعیت و پیروی کنند.[۱۳]

وسوسه و تحریک شیطان هرگز آزادی و اختیار را از انسان نمی گیرد، بلکه او یک دعوت کننده بیش نیست[۱۴] و این خود انسان است که با انحراف در عمل و آلوده شدن به کارهای شیطانی[۱۵] زمینه های نامناسب روحی را فراهم کرده و نسبت به حق سخت و غیرخاضع می شود[۱۶]، آنگاه با میل و اراده خویش دعوت شیطان را اجابت می کند و سرپرستی او را به جان می پذیرد[۱۷]، بلکه دریچه های قلب خود را به روی ابلیس می گشاید و به او اذن ورود می دهد. گام های نخستین از طرف خود انسان برداشته می شود و تنها پس از موافقت خود انسان است که شیطان می تواند از مرزهای روح او بگذرد و وی را در پرتگاه گمراهی بر زمین زند.

راه های ورودی ولایت شیطان

امروز «وسوسه عملی» که یکی از راههای شیطان برای انحراف بشر است خطر بزرگ بوده و متأسفانه بیشتر افراد به آن مبتلا می باشند .

شیطان دام های فراوانی دارد که انسان باید هوشیار باشد تا در این دام ها و فخرها اسیر نگردد.

شیطان و نیروهای آن سیاست های مرحله به مرحله داشته و ممکن است با یک شبهه شروع و افراد را به سوی بی دینی سوق دهند.

وسوسه گام اول انحراف

وسوسه خود دارای سه بعد فکری، عملی و اجتماعی است که در نوع اول در اندیشه های انسان یکسری تفکرات غلط و گمراه کننده خطور می کند و به قدری خطرناک است که اگر کنترل نشود حتی سبب خروج افراد از دین می گردد.

وسوسه عملی دومین نوع از وسوسه ها این نوع در جامعه ما به عنوان وسواس معروف بوده و متأسفانه اکثر افرادی که به آن مبتلا می شوند و شاهد هستیم که این عمل ناشایست در جامعه، برخی معضلات از جمله طلاق و تزلزل خانواده ها را ایجاد کرده است.

افراد وسواسی عبد شیطان هستند

مسلمانان باید به خاطر داشته باشند که پیامبر(صلی الله علیه وآله) با ۷۵۰ گرم آب وضو می گرفتند اما امروز بسیاری از مردم در طهارت، غسل و نماز خود دچار وسواس شده اند، که این امر خطرناک بوده و ممکن است حتی تا حد سقوط و بیماری های جسمی و روانی پیش برود.

وسوسه اجتماعی 

متأسفانه در جامعه امروزی بسیاری از آقایان و خانم ها بی جهت به همسران خود به دیگر افراد جامعه سوء ظن دارند و این یک وسوسه اجتماعی می باشد که دارای خطرات زیادی است.

فقر، خیانت در شراکت و … مراحل دیگری از انحرافات شیطان است که شیطان پس از گذراندن این مراحل، بشر را تحت ولایت خود درآورده و گمراه می کند .

کسی که تقوا داشته و به شیطان اجازه ورود را ندهد سعادتمند بوده و شیطان هرگز نمی تواند بر او مسلط شود.

سخن را با حدیثی از امام علی علیه السلام به پایان می بریم، ایشان در حدیثی بیان کردند: مبنی بر این که فتنه های شیطان مشتمل بر سه قسم می باشد؛ دوستی با زنانی که سبب حرام می شوند؛ شمشیر شیطان هستند، شراب، دام شیطان و پول پرستی تیر شیطان می باشد.

پی نوشت ها :

[۱] . زخرف/ ۶۲، یوسف/۶۰، کهف/۵۰، اسراء/ ۵۳ و بقره/ ۱۶۸.

[۲] . فاطر/۶.

[۳] . کهف/۵۰.

[۴] . نساء/ ۱۱۹.

[۵] . حجر/ ۴۳.

[۶] . نساء/ ۶۰.

[۷] . فاطر/۶.

[۸] . یس/۶۲.

[۹] . نساء/ ۳۸.

[۱۰] . فرقان/۲۹.

[۱۱] . فاطر/ ۶.

[۱۲] . حج/ ۴، کهف/ ۵۰ و نحل/۱۰۰.

[۱۳] . زمر/ ۸۵، اسراء/ ۶۳، حجر/ ۴۲ و اعراف/ ۱۸.

[۱۴] . ابراهیم/ ۲۲.

[۱۵] . طه/ ۱۲۱، مائده/ ۹۰ و آل عمران/ ۱۵۵.

[۱۶] . حج/ ۵۳.

[۱۷] . حجر/ ۴۲.

منبع: تبیان

اشتراک در
اطلاع از
0 نظر
بازخوردهای انلاین
مشاهده تمامی نظرات