حجت الاسلام هادی سیاری دبیر طرح ملی رحله از پایان دور اول بازرسی‌های طرح ملی رحله خبر داد.

 

حجت الاسلام هادی سیاری دبیر طرح ملی رحله در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی مؤسسه قرآنی فرهنگی بیت الاحزان حضرت زهرا(سلام الله علیها) از پایان دور اول بازرسی‌های طرح ملی رحله خبر داد.

وی هدف از انجام بازرسی‌ها را بررسی کیفی و کمی و راستی آزمایی طرح‌ها، ارائه رهنمودهای لازم و رفع مشکلات احتمالی برشمرد و خاطر نشان کرد: روند بازرسی‌ها از ۱۳ تیرماه آغاز شد و تا ۲۹ تیر تمامی ۲۸ مرکز طرح ملی رحله تحت بازرسی‌های دقیق مطابق با آیین نامه های مصوب طرح قرار گرفت.

این حافظ کل قرآن کریم در توضیح موارد بازرسی افزود: بررسی کیفیت و امکانات محل برگزاری طرح مطابق آیین نامه اجرایی، بررسی کیفیت برنامه‌های آموزشی و سنجش میزان تسلط کادر آموزشی بر شرح وظایف محوله طبق آیین نامه آموزشی و صحبت و نظرسنجی شفاهی از قرآن آموزان و توجیه و تبیین وظایف کادر آموزشی و اجرایی از اقدامات انجام شده طی دور اول بازرسی ها بوده است.

حجت الاسلام سیاری با بیان این که ۲ گروه متخصص به سرپرستی حجت الاسلام شهسواری پور جهت انجام دوره اول بازرسی ها اعزام شدند گفت: با انجام ۱۷ روز بازرسی فشرده، نزدیک به ۹۰۰۰ کیلومتر جهت سرکشی از ۲۸ مرکز طرح ملی رحله در ۱۲ استان کشور پیموده شد که جا دارد از تلاش شبانه روزی همکارانم در این عرصه تشکر کنم.

دبیر طرح ملی رحله یادآور شد: گروه‌های بازرسی تنها از مراکز طرح رحله بازدید کردند و از آنجا که دوره های آزمایشی مراکز شبانه روزی نیز تحت عنوان طرح ملی رحله برگزار می‌شود در حال حاضر ۳۸ مرکز طرح ملی رحله در حال برگزاری طرح های تابستانه حفظ شبانه روزی قرآن کریم می‌باشند.

وی در ارزیابی کیفی طرح ملی رحله گفت: طی بازرسی‌های انجام شده خوشبختانه شاهد رشد کیفی قابل توجهی نسبت به سال قبل بودیم و با توجه به تجربه همکاران، روند اجرایی طرح توسط کادر اجرایی و آموزشی به صورت روان و منسجم طبق زمانبندی پیش بینی شده در حال پیشرفت است.

این حافظ کل قرآن کریم افزود: نابسامانی‌های اقتصادی کشور به حدی بود که از ۴۶ مرکز متقاضی برگزاری طرح رحله در سال جاری تنها ۲۸ مرکز باقی ماندند اما مراکز باقی مانده علیرغم مشکلات متعددی که جهت تأمین هزینه‌های طرح متحمل می شوند خوشبختانه برنامه ها را با کیفیت بسیار بهتر نسبت به سال‌های قبل برگزار می کنند.

سیاری در ادامه به ارائه آماری جالب از دور اول بازرسی‌ها پرداخت و گفت: بر اساس بازرسی‌های صورت گرفته در طرح ملی رحله امسال (با احتساب دوره آزمایشی مراکز شبانه روزی) تعداد ۵۸ قرآن آموز خارجی مشغول به حفظ قرآن کریم هستند که شامل کشورهای نیجریه، هند، پاکستان، افغانستان، آذربایجان، کویت و عراق می باشد.

وی یک دیگر از ویژگی‌های طرح رحله امسال را راه اندازی مرکز رحله ویژه خواهران در روستای دستجه شهرستان فسا عنوان کرد و گفت: در این طرح هم اکنون ۸۵ قرآن آموز و ۶ کادر اجرایی آموزشی مشغول به فعالیت می باشند.

دبیر طرح ملی رحله افزود: در ۲۸ مرکز طرح ملی رحله مجموعاً ۱۲۴۷ قرآن آموز مشغول به حفظ قرآن کریم هستند و مجموعاً ۱۴۳ کادر اجرایی و آموزشی نیز در این مراکز مشغول به فعالیت می‌باشند.

این فعال قرآنی ادامه داد: استان فارس با پذیرش ۳۸۳ قرآن آموز رتبه اول را بین استان‌های کشور داشته است و استان‌های خوزستان و خراسان رضوی با ۲۱۹ و ۱۶۵ قرآن آموز از این حیث رتبه های دوم و سوم را بین ۲۸ مرکز طرح رحله دارند.

سیاری افزود: مرکز امامزاده اسماعیل(ع) فسا ۹۵ قرآن آموز دارد که بین مراکز طرح رحله شلوغ ترین مرکز محسوب می شود و پس از آن مراکز حضرت زهرا(س) بروجرد و مرکز دستجه فسا ویژه خواهران با ۹۰ و ۸۶ قرآن آموز قرار دارند.

وی شهرستان فسا را با داشتن ۳ مرکز طرح رحله و حضور ۲۳۷ قرآن آموز بدون احتساب دوره شبانه روزی یکساله همچنان پر استقبال ترین شهرستان میزبان طرح برشمرد و گفت: بیشترین مراکز طرح ملی رحله را استان خوزستان با ۸ مرکز داشته است و پس از آن استان فارس با ۶ مرکز و استانهای خراسان رضوی و کرمان هر کدام با ۳ مرکز قرار دارند.

دبیر طرح ملی رحله با اشاره به این که دور دوم بازرسی‌ها از ۵ مرداد ماه آغاز شده است گفت: در دور دوم بنا داریم ضمن نظرسنجی دقیق از تمامی قرآن آموزان و کادر آموزشی اجرایی، تمامی قرآن آموزان را مورد امتحان حضوری و شفاهی قرار دهیم.

یاد آور می شود طرح ملی رحله حفظ سوره مبارکه بقره و جزء ۳۰ در تابستان است که با مدیریت مؤسسه بیت الاحزان و با مشارکت مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود و قرآن آموزان تاکنون نزدیک به ۲ جزء قرآن کریم را حفظ کرده اند.

اشتراک در
اطلاع از
0 نظر
بازخوردهای انلاین
مشاهده تمامی نظرات